VOEDERWINNING

MAIS
Hakselen
Voor het hakselen van mais heeft loonbedrijf Van Raak B.V. drie zelfrijdende maishakselaars tot haar beschikking. Dit wordt gedaan in combinatie met silagekippers. Doordat wij met meerdere silagekippers werken, kan er over een grotere afstand gewerkt worden zonder stilstand. Bij het hakselen kan naar wens een kuiltoevoegmiddel worden toegevoegd, dit om de processen in  de kuil sneller te laten verlopen.

Dorsen
Voor het dorsen van mais beschikken wij over een combine, die standaard op rupsen staat. De New Holland combine is voorzien van een 8-rijige kolvenplukker. Indien gewenst kunnen wij met onze hamermolen CCM voor U maken. Dit is zowel mogelijk op het veld als aan de kuil.

GRAS
Maaien
Voor het maaien van gras hebben wij vier grasmaaiers tot onze beschikking.

  • Twee triple grasmaaiers met kneuzers.
  • Een duo grasmaaier zonder kneuzers.

Alle maaiers beschikken over GPS voor een hogere capaciteit en een betere afleg.

Schudden
Indien gewenst kunnen wij het gras voor u schudden met onze schudder.

Duinen
Loonbedrijf van Raak B.V. werk met 4 duiners, deze hebben een werkbreedte van 8.00 tot 15.5 meter. Hierdoor kunnen voor persen en hakselen goede duinen gemaakt worden.

Hakselen
Voor het hakselen van gras heeft loonbedrijf Van Raak B.V. drie zelfrijdende grashakselaars tot haar beschikking. Dit wordt gedaan in combinatie met silagekippers. Doordat wij met meerdere silagekippers werken, kan er over een grotere afstand gewerkt worden zonder stilstand.

Bij het hakselen van gras kan naar wens een kuiltoevoegmiddel worden toegevoegd, dit om de processen in  de kuil sneller te laten verlopen.

Oprapen
Indien men kiest voor het oprapen beschikken wij over twee opraapwagens. Deze hebben een capaciteit van 48m³ en 55m³. Bij het oprapen van gras kan naar wens een kuiltoevoegmiddel worden toegevoegd, dit om de processen in de kuil sneller te laten verlopen.

Persen en wikkelen
Het persen en wikkelen van gras doen wij met een New Holland pers en een wikkelaar. Het is met de machines mogelijk om de lengte van de pakken aan te passen. Ook beschikt Loonbedrijf van Raak B.V. over een kleine pakken pers.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot voederwinning?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag.