ZAAIEN EN POTEN

Loonbedrijf van Raak B.V. beschikt over meerdere zaaimachines. Hierdoor kunnen wij diverse gewassen zaaien.
U kunt hierbij denken aan: wortelen, schorseneren, mais, gras, aardappelen,
bieten, cichorei, uien, erwten, bonen en spinazie.

WORTELEN
Voor het zaaien van wortelen maken wij gebruik van de door ons zelfgebouwde zaaimachine. Dit is een 12-rijige zaaimachine en deze is 6 meter breed. Dit in combinatie met een rotorkopeg om een goed zaaibed te realiseren.

SCHORSENEREN
Voor het zaaien van schorseneren maken wij gebruik van de door ons zelfgebouwde zaaimachine. Dit is een 20-rijige zaaimachine. Dit in combinatie met een rotorkopeg om een goed zaaibed te realiseren.

 

MAIS
Voor het zaaien van mais beschikken wij over een vijftal zaaimachines. Eén 12-rijige zaaimachine en twee 10-rijige zaaimachines, zowel de tractors als de zaaimachines zijn voorzien van GPS, waardoor de sluitrijen zeer nauwkeurig zijn. Daarnaast hebben wij nog twee 6-rijige zaaimachines.

Vier van deze zaaimachines kunnen kunstmest toedienen en drie zaaimachines kunnen granulaat toedienen. Het doel hiervan is om het groeiproces in de beginfase te stimuleren.

 

GRAS & GRAAN
Voor het zaaien van gras en graan beschikken wij over twee zaaimachines. Een 6-meter brede Accord en een 3-meter brede Fiona. Beide machines beschikken over een rotorkopeg om een goed zaaibed te realiseren.

Deze zaaimachines worden ook gebruikt voor het zaaien van erwten.

 

AARDAPPELEN
Voor het poten van aardappelen beschikken wij over drie 4-rijige AVR’s en één 4-rijige Grimme aardappelpootmachine. Alle pootmachines zijn voorzien van een aanaardkap, tevens zijn ze voorzien van een granulaat strooier. Daarnaast heeft één pootmachine de mogelijkheid tot het toedienen van vloeibare kunstmest. Voor op de tractor hangt een rotorkopeg om een goed pootbed te realiseren.

 

BIETEN & CICHOREI
Voor het zaaien van bieten maken wij gebruik van een 18-rijige Hassia zaaimachine.
Voor het zaaien van cichorei gebruiken we een 12-rijige zaaimachine.

 

UIEN
Voor het zaaien van uien hebben wij twee Agricola zaaimachines tot onze beschikking. Voor het planten van uien hebben wij twee Warrens uienplanters. Zowel de zaaimachines als de uienplanters worden gebruikt in combinatie met een rotorkopeg om een goed zaaibed te realiseren. De zaaimachines zaaien 2.25 meter brede bedden, daarnaast wordt hij GPS-gestuurd.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot het zaaien en poten?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag.